About Me

My photo
Cinta bukan terletak pd ucapan yg berulangkali..cinta tidak pernah berubah,cuma insan yg mengubah hatinya..Insan yg menangis kerana cinta bukanlah bererti jiwanya lemah,tetapi itulah diantara bukti sebuah cinta yg hebat dan bukanlah suatu permainan.. Usah diratapi perpisahan dan kegagalan bercinta krna hakikatnya jodoh e2 bukan ditangan mnusia..atas kasih syg Allah, kau dan dia dipertemukan dan atas limpahan ksihNya jua kau dan dia dipisahkan krna hikmah yg tersembunyi. Prnahkah kau terfikir kebesaranNya??

Friday, October 30, 2009

|| bErHarAp x PasTi. ||


Mengharapkan sesuatu yg xpasti begitu perit.
maybe dia hny mahukan 'diriku' bukannye sesuatu yg amat berharga.
Cukup tidak suka dgn situasi ini, begitu lama aku menuggu kini A ase cukup setkakat ini shj.
Seperti kata² AKIM:-

Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Chorus
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa


Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama
Dirimu yang sering berdusta


Ulang Chorus

Letih hatiku di saat pilu
Letih hatiku terikat janjimu
Ohhh caramu
Akan ku teruskan
Hidupku ohh tanpamu


Dan sebab itulah kini ku melepaskan perasaan berharap ku padanya.
Moga dia melakukan perkara yg betol. Hdp kkdg ssh nak ramal.
napew kau perlakukan ini!

Thursday, October 29, 2009

|| uTk kEjE & pElBagAi. ||


Yeah keje arinie begitu busy.. Berlari sana sini hehe.
aaaa skrg baru dpt rest kejap..
Arinie lak ade mcm² perkara lah terjadi.
sbb betolla derang nie.. suka sgt wat apezs panas..
pantang skit tgk apezs nak senang and hepy(walaupon ade mslh dlm hati).
Adehs xapew semua tu dah apezs luahkan dlam FB tdi hehe..
so now xnak citer sgt,.
Uols apew2 tgk la kat Fb apezs yew.. Seronok borak ngan korang.
Oklah kena sambung keje balik sbb ade game FUTSAL balik nie.
So kena balik awl xleh nak OT hehe..


Wednesday, October 28, 2009

|| rINdU sGt ||


Haha rINdU sGt nie pada FB.

Akhirnye dpt juga buka arinie. So

now Mood FB jelah sampai ke

balik.
Selagi leh dok layan kan. Tapi

tenet slow skt sbb nak upload photo

xdpt.
Asik xmasok jew dlm Album.

Tapi xpewlah. Masok kan yg mne

ade jelah.


So apelagi kite ENJOY!!


|| aTiT kePaLa ||


Selamat Pagi rabu yg agak pening nie.
Pepagi perlu mkn, tp skrg nie mkn pon belom nie..
mls ase nak g cari mkn dlm keadaan yg terhuyung ayang.
A minta tlg ngan kakak opis la tlg belikan nasi goreng kat cafe' bawah.
A pon dah siap mkn nie. Tp kepala masih sakit, jadi ubat pon A kena mkn lah nie.
A dah la takot ubat hehe.. Tah xberselera sekit nak mkn ubat sbnrnye hehe..
xadelah takot nak mkn sgt hehe, cuma xberselera skit hehe.
Ubat dah mkn so time nak kena start keje la pulak.
Dgn kepala yg mcmnie wat keje pon hrp xhunyun hehe. ADehs

Tuesday, October 27, 2009

|| sEdEh asE ||


Sedeh ase hati nie ha. Adelak kata apezs mcm tu.
A tau la ape A buat. Bukannye lupakan dia lah.
itu pon nak sentap segala napew?
A bukan xnak kasi la. Cuma A just nak bergurau je tadi tu.
Kalu A xnak kasi A dah xkasi lah tdi.
A just nak biarkan jew. A suka nak gurau ngan dio.
Biaq p la kat dio. Xnak sudeh A xpaksa pon.
Biasalah org dah ade yg leh pujuk dia xkan kitew nak p pujuk kan. lantak la
A pon ade hati sedri yg perlu di jaga jg!
Bole kata A nie kalu xnak kasi org baca lain kali jgn wat blog.
ish xpaham betol ase. nak gurau tp amik serius la pulak!

|| kErJa bersEpaH gILeR ||

Kije Ish³ ya Allah belambak giler. apelah A nak buat kan, xade pembantu sendiri. Kena A yg buat kije sendiri lol. Byk citer xbole nanti byk lak yg diperjawabkan, kang (1) soalan berpuluh² bersepah² jwapan derang kasi nti :). Byk²kan citer kan, 1 citer nie paling best. Ade kakak nie dia kononye betol la tu kot. Katanye mcm nie dgn kekecohan yg telah berlaku kat opis A nie hehe.

"Abg tlg serahkan kan balik kad yg ade 2 d tangan tu, nanti org dpt traces susah sy yg kena balik" (mood lakonan yg agak keji).

Abg tu mula menjawab balik
"Ish napew pulak perlu serahkan, nie kad sy nyew. Mmg Bahagian nie yg benarkan utk kasi kat status sy. Sbb mudah nak g htr atau urusan di pejabat lain @ Blok lain. En. An pon tau, so tak de kata ape pon. Napew bising² nie, nanti sy bagilah". (Dlm hati dah panas, then pening kad tu sbnrnye kat org lain)


Walhal si kakak nie sebenarnye kan dia menipu & berlakon hbs²an :).
Dlm masa yg sama 1 tresure hunt tlh beroperasi dgn serta-merta.
Melilau abg nie mencari lah kad dia yg 1 lagi tu. Kan!
Hah nak serahkan katanya tp nak serah mcmane kan kalu dah xade d tangan tu hehe :).
Melampau la nak kata tiba'Tib hilang kan.
Xpasal² kena wat laporan polis pulak.
itu bahaya tu sbb kalu dah wat laporan polis kan mcm² hal bertanya tu!
Apezs dah pernah kena hehe :). pastu tiba"Tib Abg nie pon mengamuk dgn tidak semena-mena.
Masok dlm ruang opis A nie terus bising² tp time tu lak si kakak nie xade kat opis.
Asenya seingat A dia g beli makan la tu ngan kengkawan dia.
balik pd si Abg nie, Dia dok bising hbs². Katanya bermula la mcmnie :

"CC apenie, mne si kakak tu. Td ckp minta kad sy, den mcmane kad tu lak ade kat dia. Ape punya perangai nie. Berlakon konon xdpt lagi kad tu, last² dpt trace ade kat dia nie. Ape cer nie? Nak tu kalu minta elok² xbole kew? Ape segala buat nie ape kes? Nie buat sy panas hati nie. Ada juga pompuan perangai yg busuk mcmnie. Eeeee xtau la buruk sggh." (Nie bahasa Tutt ditranslet oleh A hehe :).

Last² lepas jew Abg nie belah dri sini. Si kakak tu xlama lepas tu muncul dgn seronok ketawa sgla laa dgn geng dio. Pastu CC pon mula ckp la kat si kakak nie, then CC kata Abg nie dah bising². Apew cer sebenarnya berlaku? kak nie pon citer lah. Tp mslhnye kan kakak nie mmg slh pon sbb perlu sbnrnye tolak ansur, berbudi bahasa sedikit. Supaya xadelah nanti yg sakit hati kan. Last² kan si Abg nie pon tiba"Tib masok balik den jupe si kakak nie. Hah ape lagi bising lah "bukan xleh nak minta elok² kan, nie nak kebas segala napew? Pencuri kew ape? Buruk sgguh la. Jadi lah pulak pertelingkahan antara derang berdua. Lepas je abg tu belah and hbs ckp segala. kakak nie membebel sorang² den A lah jadi tmpt tuju nye sbb kakak nie dok seblah jew hehe. A dgr jew anguk jelah ape yg dia ckp mls nak campur. Nanti A gak yg kena hentam balik hehe!! :).. Then kisah nie sampai esok nye membebel jew si kakak nie & abg tu dah jrang lepak dlm opis A.

Lebih kureng mcm tu lah kisahnya. A pon dah mls la nak ckp ape² sbb derang org dah berusia jadi dah kena paham² lakan. Ape lagi yg ptt buat kalu turut je kalu bole lagi. Kalu dah xleh herm ape lagi showtime la pulak A tunjuk belang hehe.. Kang ckp kekwat pulak .
Nak citer hal keje tp tgk A dah bebel kot lain dah. Degshhh suguh hehe.. Ape² pon kite enjoy ok. Life is short.

moral of story :- http//www.berbaik-baiklah sesama kit ok, kerna tnp sesama kit xbole nakhidup gak ianya perlu.com.my :)::.

Monday, October 26, 2009

bukan mudah.

Iyer syg konon!
Saper pon bole meluahkan segala..
Tapi nak buktikan bukan mudah..
Lembut lidah dari kata..
Tapi xapew perjalanan masih pjg, bukan tggu je nak megata segala..
janji uols hepy la yew..
baguih sangat la kan.. kalu x asik dok merepak meraban nak kena kan org kan..
Org xwat slh kat uols pon uols dah mcm gilor..
Cer pjg² pon bukan uols akan paha,..
Uols paham ttg diri uols jew ape tu org kata " janji aku hepy kan "
Org lain xyah la nak pikir kan..
Derang dah besar kan.. mcm tu lah konon nye.. poyozz.. betoi!!
Kata orang kalu diri tu baik sgt kan..
Barulah nak mengata kew atau nak jugde org..
Ini diri sdr pon x betol jg.. byk betol cer dia..
Emmm wat hbs carbon jew kan, dok becerita tp xde ape guna pon!!
Perjalanan arinie betol² memeningkan kepala..
Ada ckp apezs sombong, ade ckp apezs akan berterima kaseh ngan dia..
Emmm tah kalu dah mcm tu so thanx so much la sgt²..

Thursday, October 22, 2009

pengenalan baru dr apezs utk uol's.
















Pengenalan pertama buat semua..
xde ape nak cer cuma creat a new come back..
De Old make me sick!!
tara.. (^_^)::..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Q Jerit Cepat !


ShoutMix chat widget

Followers Q