About Me

My photo
Cinta bukan terletak pd ucapan yg berulangkali..cinta tidak pernah berubah,cuma insan yg mengubah hatinya..Insan yg menangis kerana cinta bukanlah bererti jiwanya lemah,tetapi itulah diantara bukti sebuah cinta yg hebat dan bukanlah suatu permainan.. Usah diratapi perpisahan dan kegagalan bercinta krna hakikatnya jodoh e2 bukan ditangan mnusia..atas kasih syg Allah, kau dan dia dipertemukan dan atas limpahan ksihNya jua kau dan dia dipisahkan krna hikmah yg tersembunyi. Prnahkah kau terfikir kebesaranNya??

Tuesday, October 27, 2009

|| kErJa bersEpaH gILeR ||

Kije Ish³ ya Allah belambak giler. apelah A nak buat kan, xade pembantu sendiri. Kena A yg buat kije sendiri lol. Byk citer xbole nanti byk lak yg diperjawabkan, kang (1) soalan berpuluh² bersepah² jwapan derang kasi nti :). Byk²kan citer kan, 1 citer nie paling best. Ade kakak nie dia kononye betol la tu kot. Katanye mcm nie dgn kekecohan yg telah berlaku kat opis A nie hehe.

"Abg tlg serahkan kan balik kad yg ade 2 d tangan tu, nanti org dpt traces susah sy yg kena balik" (mood lakonan yg agak keji).

Abg tu mula menjawab balik
"Ish napew pulak perlu serahkan, nie kad sy nyew. Mmg Bahagian nie yg benarkan utk kasi kat status sy. Sbb mudah nak g htr atau urusan di pejabat lain @ Blok lain. En. An pon tau, so tak de kata ape pon. Napew bising² nie, nanti sy bagilah". (Dlm hati dah panas, then pening kad tu sbnrnye kat org lain)


Walhal si kakak nie sebenarnye kan dia menipu & berlakon hbs²an :).
Dlm masa yg sama 1 tresure hunt tlh beroperasi dgn serta-merta.
Melilau abg nie mencari lah kad dia yg 1 lagi tu. Kan!
Hah nak serahkan katanya tp nak serah mcmane kan kalu dah xade d tangan tu hehe :).
Melampau la nak kata tiba'Tib hilang kan.
Xpasal² kena wat laporan polis pulak.
itu bahaya tu sbb kalu dah wat laporan polis kan mcm² hal bertanya tu!
Apezs dah pernah kena hehe :). pastu tiba"Tib Abg nie pon mengamuk dgn tidak semena-mena.
Masok dlm ruang opis A nie terus bising² tp time tu lak si kakak nie xade kat opis.
Asenya seingat A dia g beli makan la tu ngan kengkawan dia.
balik pd si Abg nie, Dia dok bising hbs². Katanya bermula la mcmnie :

"CC apenie, mne si kakak tu. Td ckp minta kad sy, den mcmane kad tu lak ade kat dia. Ape punya perangai nie. Berlakon konon xdpt lagi kad tu, last² dpt trace ade kat dia nie. Ape cer nie? Nak tu kalu minta elok² xbole kew? Ape segala buat nie ape kes? Nie buat sy panas hati nie. Ada juga pompuan perangai yg busuk mcmnie. Eeeee xtau la buruk sggh." (Nie bahasa Tutt ditranslet oleh A hehe :).

Last² lepas jew Abg nie belah dri sini. Si kakak tu xlama lepas tu muncul dgn seronok ketawa sgla laa dgn geng dio. Pastu CC pon mula ckp la kat si kakak nie, then CC kata Abg nie dah bising². Apew cer sebenarnya berlaku? kak nie pon citer lah. Tp mslhnye kan kakak nie mmg slh pon sbb perlu sbnrnye tolak ansur, berbudi bahasa sedikit. Supaya xadelah nanti yg sakit hati kan. Last² kan si Abg nie pon tiba"Tib masok balik den jupe si kakak nie. Hah ape lagi bising lah "bukan xleh nak minta elok² kan, nie nak kebas segala napew? Pencuri kew ape? Buruk sgguh la. Jadi lah pulak pertelingkahan antara derang berdua. Lepas je abg tu belah and hbs ckp segala. kakak nie membebel sorang² den A lah jadi tmpt tuju nye sbb kakak nie dok seblah jew hehe. A dgr jew anguk jelah ape yg dia ckp mls nak campur. Nanti A gak yg kena hentam balik hehe!! :).. Then kisah nie sampai esok nye membebel jew si kakak nie & abg tu dah jrang lepak dlm opis A.

Lebih kureng mcm tu lah kisahnya. A pon dah mls la nak ckp ape² sbb derang org dah berusia jadi dah kena paham² lakan. Ape lagi yg ptt buat kalu turut je kalu bole lagi. Kalu dah xleh herm ape lagi showtime la pulak A tunjuk belang hehe.. Kang ckp kekwat pulak .
Nak citer hal keje tp tgk A dah bebel kot lain dah. Degshhh suguh hehe.. Ape² pon kite enjoy ok. Life is short.

moral of story :- http//www.berbaik-baiklah sesama kit ok, kerna tnp sesama kit xbole nakhidup gak ianya perlu.com.my :)::.

2 comments:

Anonymous said...

OrANG TuA PomPuaN tUE mMg dA nYanYuk pIz..
tUe yAng Hati dYe bUsuK..
mCam dYe yG bEtoL..
pAdAhAl mMg sAtu oPis dA tAu ciTer sebEnAw..
iSk..
orG tUa dA gAyut mMg cM tUe..
hUAuhAUhuA

Anonymous said...

wah wah ko lak bukan main lagi kan.
adoi apeleh wat kan.. hahahaha!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Q Jerit Cepat !


ShoutMix chat widget

Followers Q