About Me

My photo
Cinta bukan terletak pd ucapan yg berulangkali..cinta tidak pernah berubah,cuma insan yg mengubah hatinya..Insan yg menangis kerana cinta bukanlah bererti jiwanya lemah,tetapi itulah diantara bukti sebuah cinta yg hebat dan bukanlah suatu permainan.. Usah diratapi perpisahan dan kegagalan bercinta krna hakikatnya jodoh e2 bukan ditangan mnusia..atas kasih syg Allah, kau dan dia dipertemukan dan atas limpahan ksihNya jua kau dan dia dipisahkan krna hikmah yg tersembunyi. Prnahkah kau terfikir kebesaranNya??

Monday, December 20, 2010

|| Mommy, I Want Married With .... ||

Mama, saya sudah bersedia untuk mendirikan rumah tangga ni. Cepat kawinkan saya, tak kesahlah mama carikan pun. Janji saya boleh kawen sekarang juga. Saya dah tak sabar nak ada anak sendiri, nanti saya dah tua macamane? Jadi kahwinkah la saya dengan calon yang mama nak kawenkan. Yang penting dia mama suka.

Calon yang mama perlu cari tu juga walaupun pilihan mama, ia harus seperti ini tau. Cantik dari segala, puith gebu, tidak terlalu bersosial, pandai ttg agama, boleh berikan saya zuriat sampai 1 padang bola, hormati org tua bla bla bla... Pasti mama  saya cakap

"Kamu ingat ape? Mama ni doktor ke? Nak kena check satu persatu ni. Haish, dia bukan kilang lahirkan anak sampai 10 padang sekali pun la. Manusia mcm kamu FAHAM!!!..."

Haha matilah eden. Kalau macamtu jawapan dari mama. Mama takpela, saya masih belum bersedia nak kawen sebenarnya. Tak sanggup nak kasi dia makan padang pasir di Mesir sekali pun. Nanti kalau saya sudah bersedia, saya akan berinfomasi dengan mama yea. Restukan saje tau.. Jangan mama halangnya lagi, kalau tidak saya kawen dengan anak makcik sebelah rumah.

Ini kisah sebenar yg terjadi, bukan diatas hehe. Jom baca :-

***

KOTA BHARU – Seorang duda dan janda akhirnya bersatu melalui ikatan perkahwinan selepas diperkenalkan melalui program Mencari Jodoh anjuran Persatuan Wanita Harapan dan Armalah Kota Bharu.

Penyatuan dua hati itu mencipta sejarah bagi persatuan tersebut kerana pasangan Maziah Abdullah, 47, dan Mohd. Shariff Talib, 53, adalah pasangan pertama bertemu jodoh dalam program yang baru dua bulan dilancarkan.


Pernikahan mereka dilangsungkan di Kampung Seri Pauh, Panji di sini semalam. : Kosmo

***

18 comments:

Cik Liyana said...

cik getah pon nak gi daftar lah...hahaha gatal!


FANTASI BOLA PEREMPUAN SI KAKI BANGKU

tieha ismail said...

wahah....bukan main berdrama lagi....yeah...kikikiki

apezs shah said...

|Liyana| Nak daftar.. Alamak borang belum siap design heeh..;)

apezs shah said...

|Tieha| drama ke? Hehe bukan la u..
Fileman je..:p

Lelaki Ini said...

nak join la macam nieyh
msti dapat kawen free!
\hahaha

apezs shah said...

|LI| Haha nak join ke?
Silakan daftar segera.. Nak kawen free je..:p

efa said...

wo0....ayatnya..pepagi hari heheehe..nikah free ada tak skrg ni kuin2 hahaha

apezs shah said...

|efa| Aiyoooo mana ada kawen free la.. tangkap basah den kawen tu je free :p

ZWAN SABRI said...

Apezs, nanti klaw nak kawen, jangan lupa jempot yee.. HEHE..

apezs shah said...

|Zwan| AIts saya pula.. Entah bila la nak kawen tu hehe..;)

Amy Syaquena said...

As'salam...

nanti dah nak makan nasi minyak jangan lupa jemput Sinar raudah ye he3...

My Little Diary said...

salam,
makkkk kawen kan aku!!! kekeke apezs nak kawen dahhhh....

apezs shah said...

|Kak Amy| salam.
Ahakz.. Insyallah saya akan panggil FOLLOWERS saya datang k..;)

apezs shah said...

|MLD| salam aiyoook u... Bila pula I nak kawen. xde calon nie..:p

CekLa said...

ingatkan betollah apezs nak kawen. hahahha!

apezs shah said...

|Cekla| Haha mana adalah.. Apezs pula yg kawen...:P

Kos Serani said...

Ok lah tu, cuma kadang jodoh yg kita cari sendiripun payah nak kekal, apatah lagi yg diatur oleh org lain. walau bagaimanapun, kita doakan saja mereka kekal dan jodoh berpanjangan hendaknya.

apezs shah said...

|Kos Serani| Insyallah Kose kita doakan utk mereka k..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Q Jerit Cepat !


ShoutMix chat widget

Followers Q