About Me

My photo
Cinta bukan terletak pd ucapan yg berulangkali..cinta tidak pernah berubah,cuma insan yg mengubah hatinya..Insan yg menangis kerana cinta bukanlah bererti jiwanya lemah,tetapi itulah diantara bukti sebuah cinta yg hebat dan bukanlah suatu permainan.. Usah diratapi perpisahan dan kegagalan bercinta krna hakikatnya jodoh e2 bukan ditangan mnusia..atas kasih syg Allah, kau dan dia dipertemukan dan atas limpahan ksihNya jua kau dan dia dipisahkan krna hikmah yg tersembunyi. Prnahkah kau terfikir kebesaranNya??

Thursday, December 2, 2010

|| Bila Si Dia Bertanya ||

Kali ini En. Ben telah menubuhkan segmen yang bertajuk - Bila Si Dia Bertanya.
Hah sape yang tengah free tu, tak tahu nak masukkan entri apa. Silakan la klik situ dan jawab apa yang nak dibuat. 

  • Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ? 
 Pada pendapat saya blog itu dalam keadaan kemas, tidak kesah dr segi penulisan ataupun gadget yang dilampirkan. Memerlukan juga identiti yang tersendiri dari tuan punya tanah. Kalau boleh template yang cantik dan ringan. 


  • Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?
 Saya mempromosikan blog saya melalui sesawang Facebook. Salah satu laman sosial yang amat popular sekarang. Selain itu tidak ketinggalan melalui Twitter juga. Dan saya selalu meninggalkan jejak di blog yg saya lawati serta follow sekali.


  • Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?
 Saya kurang meminati untuk melawati mereka kerap kali jika blog tersebut agak berat utk diproses atau loading. Mungkin ada pelbagai punca yg kita sendiri sedia maklum. Tambah pula jika dalam penulisan blognya mempunyai satu cara yang amat melukakan hati sesiapa pun membaca. Maksudnya ayat-ayat yang digunakan agak kasar. Sesetengah pula ada radio yang automatik, adehs kureng berminat. Dalam kurang minat saya cuba untuk bertahan haha..

  • Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ? 
Bahagian yang paling menarik pada saya jika melawati sesebuah blog adalah template yang digunakan. Saya suka tengok design yang derang gunakan jika memenuhi citarasa mata saya hehe... Selepas tu saya suka cari gadget yang digunakan oleh derang atau akan dibelek-belek dibahagian followers hehe.. Cuba untuk nak follow kawan baru, tak salahkan?.

 
  • Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?
Kata-kata semangat dari saya walaupun tidak berapa nak reti. Korang yang merasakan ayat-ayat/sumbeng muhram yg diberikan tu, buat ignore sahaja. Bukan ada faedah pun, korangnye BE/ilmu/kawan xkena tarik pun. Biarkan sahaja mereka dengan dunia mereka. Orang tak boleh tgk org senang tapi org lebih senang tgk org kena serang. CUMA satu sahaja Orang yg diseranglah orang yg MENANG ok.

 
  • Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda ..
Blog seperti En Ben (wah bodek ke, lawak je). Blog yang gemar saya lawati, ia mempunyai satu info yang membuatkan saya rasa saya patut baca habis. Walaupun panjang cerita nak disampaikan tapi kalau kena dengan cara pasti habiskan. Itu tandanya menarik, walaupun saya punya tak reti lagi nak menulis dengan betul. Blog dia mempunyai satu sentuhan yang menarik dari segi template juga jadi satu punca saya suka menjengah hehe..hehe.. 

Fuhh! Selesai sudah kreadibiliti saya untuk kali ini. Wah betul ke ayat ko apess. ahakz.!

16 comments:

Amirah Yusof said...

aku join jugakk!pendapat y bagus.. =p

mush said...

yaaa...part payah nak lOading tu sangat setuju.....buhsan nak tggu....

apezs shah said...

|amirah| yes u are..
thanks yea..

|mush| betul tu kan.. cukup kurang suka.. tapi saya sdri tak tahu. adakah saya punya loading page laju ke x kan.

KimiCnoL said...

Terjah dari blog abg ben..hehe
Segmen Abg Ben
"1.Bila Si Dia Bertanya??"

Nur Mudrikah said...

yup..yang penting identiti tu..

datang lawat dari Blog BA..

m.a.r.i.n.a.r.i.z.u.a.n. said...

haii.. awk gune background ape yek.. bole syer tak... saya masih x berpuas hati dgn blog saya sekarang.... peace!

alinac lover said...

salam kenal..

saya follow

jemput join GA saya yer

http://www.alinacshoppe.com/2010/12/giveaway-kalau-saya-shopping-di-alinac.html

makcek bukan nenek said...

datang sini nak tgk
apa yg blogger suka dan x suka .
heheh

srikandi mie said...

nak tahu berat blog awak,..?jom singgah blog mie,..;p

http://srikandimie.blogspot.com/2010/12/bila-si-dia-bertanyawink-wink.html

AdiaLuze said...

Akk join jugak!! Salam kenal :)

DiaUmaiNiNaz said...

Bahasa yg digunakan sungguh teratur membuat Dinaz suka dgn blog ni...

apa kata anda?

http://diaumaininaz.blogspot.com/2010/12/bila-si-dia-bertanya.html

Azza Firza said...

salam singgah, nice entry, jemput singah blog usang saya ea, keep it up brblogging <3

Anonymous said...

Sebagai Newbie, saya selalu mencari online untuk artikel yang bisa membantu saya. Terima kasih Wow! Terima kasih! Saya selalu ingin menulis dalam sesuatu situs saya seperti itu. Dapatkah saya mengambil bagian dari posting Anda ke blog saya?

Anonymous said...

Anda membuat beberapa poin bagus di sana. Saya melakukan pencarian pada subyek dan ditemukan terutama orang akan persetujuan dengan blog Anda.

Anonymous said...

Terima kasih untuk ini post.Admiring indah waktu dan usaha yang Anda lakukan ke dalam blog Anda dan informasi rinci yang Anda tawarkan.

Anonymous said...

Aku hanya ingin membuat komentar cepat untuk mengatakan saya senang saya menemukan blog Anda. Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Q Jerit Cepat !


ShoutMix chat widget

Followers Q