About Me

My photo
Cinta bukan terletak pd ucapan yg berulangkali..cinta tidak pernah berubah,cuma insan yg mengubah hatinya..Insan yg menangis kerana cinta bukanlah bererti jiwanya lemah,tetapi itulah diantara bukti sebuah cinta yg hebat dan bukanlah suatu permainan.. Usah diratapi perpisahan dan kegagalan bercinta krna hakikatnya jodoh e2 bukan ditangan mnusia..atas kasih syg Allah, kau dan dia dipertemukan dan atas limpahan ksihNya jua kau dan dia dipisahkan krna hikmah yg tersembunyi. Prnahkah kau terfikir kebesaranNya??

Wednesday, December 15, 2010

|| Ini Kisah Lawak Kamu Ke? ||

Tengah kusyuk bersembang dengan member sebelah meja tadi. Terpancul satu kisah yang tak pernah saya akan ingat. *takdela nak hapus terus. Dia mulakan dengan kisah agak sedikit lucu pada saya.

[Dalam lift]

Makcik : Kamu ni datang dengan siapa?

Kawan : Saya datang dengan mak saya. 

Makcik : Oh! datang dengan mak la ni. Mana mak kamu? Ni nak pergi mana?

Kawan : Mak kat dalam opis dia. Nak turun bawah kejap.

Makcik : Mak kamu CC tu yea..

Kawan : Bukanlah makcik. Mak saya Kak Tipah.

Makcik : *muka blur*

**Story yg nak diceritakan disini adalah. CC tu adalah pangkat dalam Bahagian ditempat kerja. CC rujuk kepada Chief Clerk. Kawan tu budak lagi tak tahu apa mksd CC, diingatkan makcik tu panggil mak dia dgn nama CC. 

Ini kisah ku :

Makcik : Along tengok tu, rajin budak cina tu datang jengok ayah dia tengah buat kerja kontrakter tu. Balik sekolah datang jumpa ayah dia dulu.

Mak : Mana Som?
Makcik : Tu hah yang tengah kayuh basikal tu.

Mak : Heh itu anak akulaa. Masa bila pula dia ada ayah cina. Dia nak amik adek dia balik sekolah samalaa Som. Anak aku pun kau tak kenal dah.
Makcik : Lor aku ingat anak cina yang buat bangunan sekolah sebelah sana tu. Muka macam cina aku tengok haha. Maafla Long..*malu...

**Ini mak saya yang ceritakan masa dia balik kerja dari sekolah. Saya hanya mampu ketawa sekuat hati jela. Esoknya mmg pergi terus jumpa makcik tu. Nak tunjuk muka agar dikenali lagi hehe.. Memang lawak time tu.

8 comments:

ZWAN SABRI said...

Naseb bek makcik tu kata muka you macam budak cina, kalaw dia kata macam Apek, siapa nak jawab? HAHA..

Rozuan Ismail said...

huhu..kisah benar ke ni?

apezs shah said...

|Zwan| Haha apex ngan cina xsama ye... Pening jap... U la jawabkan...:p

apezs shah said...

|Zuan| Lor kisah benarlaa nie.. Ngat saya tipu ye....:p

za petrelli said...

hhhaha.. kelakar

apezs shah said...

|za| Lawak ke? Ke saje je gelak ni...:p Thanks!

rymamarky said...

pasal CC nie malam tadi tanya member maksud CC nie.. member pun agak blur x taw maksud CC.. dia kt semua org kat ofis panggil sorg brade nie CC, dia pun ikut jelah.. so malam tadi masing2 tak dapat jawapan.. hehe

hmm. patut google jer maksud CC nie.. hehe

apezs shah said...

|Rymamarky| ahakz yeke?
alahai so google tak mksd CC tu?
Hehe so now dah tahula kan mksdnya. Alahai kawan u takkan pakai main sebut je adehs!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Q Jerit Cepat !


ShoutMix chat widget

Followers Q